Over mij

Mijn naam is Willem Jan van Asselt

Als kind van ouders die beide enthousiast koorzanger waren raakte ik al op jonge leeftijd in de ban van muziek en muziek maken. Mijn eerste muzieklessen volgde ik in mijn woonplaats Nijverdal aan de toenmalige Muziekschool Noord Twente en vanaf mijn negende ben ik verknocht geraakt aan de piano. Gedurende mijn gehele schooltijd heb ik klassiek pianoles gevolgd, hoewel het improviseren en bezig zijn met populaire muziek gaandeweg een steeds belangrijker rol is gaan spelen. Zo was ik vanaf mijn zestiende actief als begeleider van een plaatselijk jongerenkoor waar ik al snel leerde om buiten de nootjes om muziek te maken.

Na het behalen van het Vwo-diploma lag de keuze voor een conservatoriumstudie voor de hand. Aan het Twents Conservatorium studeerde ik achtereenvolgens het hoofdvak Schoolmuziek (docent muziek), docent piano en Koordirectie. Het praktijkdiploma hiervoor haalde ik in 1989.

Al tijdens mijn studie was ik actief als koordirigent bij de meest uiteenlopende koren en gezelschappen, en bouwde ik al snel een bescheiden lespraktijk op, in eerste instantie als piano- en keyboardleraar maar later ook als zangdocent. Mijn korenpraktijk is in de loop der tijd enorm verbreed: van gemengde koren, vocale ensembles en mannenkoren in het begin, naar popkoren, vocal groups en muziektheatergezelschappen.

Op dit moment ben ik van maandag- tot en met vrijdagavond werkzaam als dirigent; overdag houd ik me bezig met het lesgeven en creatief bezig zijn met muziek (arrangeren en componeren).

Klik hier voor mijn CV.